Gabriel Afram om assyriernas historia i Sverige

Författaren och journalisten Gabriel Afram har kommit ut med en ny bok om assyriernas historia i Sverige. Vad hände när de första assyrierna anlände till Sverige? Vad var bakgrunden till ”namnkonflikten”? Varför var kyrkans ledning inte emot den assyriska benämningen i början? Vilken roll har utomstående spelat i konflikten? Varför ville Patriarken anmäla framträdande assyrier i Sverige till Syriska säkerhetstjänsten? Dessa och många andra frågor tas upp och besvaras av Gabriel Afram.

Kommentarer
4 svar till “Gabriel Afram om assyriernas historia i Sverige”
 1. Barsaumo d´beth gauro skriver: 90.129.190.150

  Ahna g zodeq ba haye d myaqrina la malfone w yadecthone d kitlan beynothayna. Elo u maktabzabno hul ucdo mahwelle dlo hawxa g saymina. Hul dlo g minqolli a yadecthone wa aguneste me beynothayna l kudcina bu iqorathe. W hul ucdo u maktabzabno q sohid aclayna d fawdo rabo g saymina, dlo hesh ba haye kobina iqoro dko showen, lashan hesh ba hayye d mifsohi cal dko miyaqri, w didci u mede tacbo dkobin qum di umthö sharirto w qum du camathe u twiro, latyo xalyo wlazze magon. Mawxa Gabriel Afram w kul ha dkobe aguno qmi umthö wd latyo hasomo av ananoyo, d kobe fulhono dqutfina fire lashan a sharbotho döthe. G zodeqle kul iqoro w hubo ba hayye.Cam shlome w hubo d umthö myaqarto d Athur.

 2. fikri skriver: 81.27.4.217

  slomo ozcan

  Tawdi li Fotho hatho d acsatv bas lo kowen a tahresyotho.u bu froshezwo NUCEtv ema komifrosi

  slome
  fikri

 3. Michael Abdalla skriver: 77.253.158.37

  Malfono rabo Gabriel, gazo d yadcothohat, fayishat farezlo shafyo, naqdo w slilo, tubo lu karso d tcenlelox. Shlome hamime elox. Tawdyotho cal i tahrazto w lu Ozcan. B-bocu d howat orho amino ba frosay qole d didan.

 4. Neshro skriver: 83.250.166.83

  Tawdi li tahrazto. B sabro d mdawmitu bi shishaltho.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv