Biskopar Hazail Soumi och Augin kaplan nekades besök

Biskoparna Hazail Soumi och Augin Kaplan gjorde en snabb visit till Sverige. Syftet med besöket sägs vara för att besöka biskop Abdullahad Gallo Shabo som drabbades av stroke för några veckor sedan. Enligt uppgifter har styrelsen i S:t Jakob katedralen inte tillåtit biskoparna Hazail Soumi och Augin Kaplan besöka biskop Abdullahad Gallo Shabo. Utöver det nekades dessa biskopar tillträde i S:t Jakob katedralen. Anledningen sägs vara biskoparnas dåliga rykte bland allmänheten. Biskop Hazail är känd för sitt förnekande av Seyfo. Biskop Augin är känd för att ha gjort otillåtna affärer som skapade konflikt inom församlingen i USA som senare resulterade med att mer än 300 familjer bannlystes av Syrisk-ortodoxa Kyrkan. Se dagens Qolo Hiro för mer information.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv