Rusya Ukrayna’yı işgal etmesi üzerine bir yıl geçti!

Avrupa kıtasında bu savaş gerçekten gerekli değildi. İkinci Dünya Savaşı sonrasında kurulan Avrupa’nın en büyük barış projesi olan Avrupa Birliği ardından yıkılan Doğu bloku soğuk savaş döneminin bitmesiyle birlikte, Avrupa kıtasına kalıcı bir barışın sağlanması umudunu beraberinde getirmişti.

Batı ülkeleri başta Rusya olmak üzere doğu Avrupa ülkelerine büyük ekonomik yatırımlar yapmıştır. Rusya enerjisini satın alarak Rusya’nın kalkınmasına büyük katkılar sağlamış.

Bütün bu olumlu gelişmeleri sekteye uğratan kişisel ihtirasları olan Rusya lideri olan Putin olmuştur. Rusya halkı böyle diktatör bir lidere ihtiyacı yoktur. Rusya halkı Avrupa’ya entegre olacaktır. Bunu kimse engelleyemez. Putin gibi diktatörler yıkılacaktır.

Putin,dünyanın güvenliğini tehlike altına sokan,güç kullanmaktan başka bir şey bilmeyen bunu nükleer savaş ile tehdit eden anlayış,demokrasi ve özgürlüğü savunan görüşe yenilecektir.

Rusya,Ukrayna’yı işgal ettiği zaman savaşın çok kısa sürede bitirip Ukrayna’yı teslim alacağını söylüyordu Putin. Sonuç ortada. Bir yıl geçmesine rağmen Ukrayna halkı büyük bir direniş gösterdi.
Rusya işgale son verip barış masasına oturarak bu anlamsız savaşı sona erdirmelidir.

İnsanlık diktatörlerden çok büyük acılar çekmiştir. Gelecek nesillere kötü bir miras bırakmamak umuduyla…

 
Jakob Rohyo

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv