İfade özgürlüğü için Türkiye’den ders almamıza gerek yok!

rasmus

Düşünce ve ifade özgürlüğü konusunda sicili olumsuz yönde kabarık olan Türkiye cumhuriyeti, batılı ülkelerde olan demokratik değerlere bir tehdit oluşturmaktadır.

Şiddeti teşvik etmek ve savunmamak şartıyla herkes kendini ifade etme hakkına sahiptir. Burada aranan şartlar kutsal olduğu inanılan yargılar değildir. İnsan canından başka hiçbir şey kutsal değildir. Herşey tartışılır.

Bir kişiye kutsal olan bir inanç başkasına kutsal olmayabilir. Önemli olan bu hoşgörü değerini yaratan ortamı korumak ve geliştirmektir.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuran yakma eylemini ırkçılıkla suçlarken, Hiristiyan dünyasında kutsal olarak kabul edilen Ayasofya’yı, camiye çevirmek bundan farkı nedir?

Bir kitabın yakılmasına karşıyım. Fakat,Türkiye cumhuriyeti devletinin yöneticileri düşünce özgürlüğü ve inanç özgürlüğü konusunda kimseye ders veremez. Birçok manastır ve kilise camiye veya ahıra dönüştürüldü. En son,1700 yıldan beri faaliyet gösteren Mor Gabriel manastırına yapılan haksızlıklar ortada yer almaktadır.

Nato üyesi olan Türkiye,batılı değerleri benimsemeyen bir devlet konumunda iken,İsveç ve Finlandiya ya Nato üyesi olmayı engel koyduğu gibi eğer,Türkiye’yi Avrupa birliğine alınırsa AB’nin temeli bozulmuş olur.

Avrupa toplumu emek ve mücadele ile kazandığı değerleri bir anda kaybedebilir.

Jakob Rohyo

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv