VI KAN INTE VARA MÄNNISKOR OM VI INTE GÖR UPP MED VÅR HISTORIA

Vi kan inte vara människor om vi inte står inför och drar slutsatser från vår egen historia.Vi måste en gång för alla dra den historiska slutsatsen angående folkmordet 1915, Seyfo.

Hittills finns en situation där den osmanska staten förnekar brottet mot mänskligheten och  folkmordsbrottet och detta har fortsatts av republiken Turkiet, vilket är dess fortsättning.

Trots att vi förväntar oss att turkarna ska konfrontera sin egen historia och göra upp räkningen, utsätter vi oss inte för den kraftmätning som kan behövas.

Republiken Turkiet förnekar folkmordet 1915.

1915 förrådde också några assyrisk-syrianska notabiliteter sitt eget folk.

Idag, bara för att deras barnbarn kommer från förrädarnas egna familjer, vill de förneka denna situation och visa upp förrädarna som hjältar. I dag står också turkar upp för folkmordsförbrytarna genom att säga att ”våra förfäder kan inte vara mördare”.

Vad är skillnaden mellan att vissa i vårt folk säger ”min farfar svek inte” och turkarna som förnekar folkmordet?Allt som hände i Turabdin borde utredas och avslöjas. Var inte rädd när nya dokument dyker upp.

Historiska händelser bör inte skymmas. Den historiska negativa roll som Hanna Safar spelade kan inte tillskrivas hela familjen Safar.

Men de som försvarar hans negativa roll är delaktiga i hans brott, som är folkmordet som begicks av Enver, Talat och Cemal Pasha.

Brottet kan inte heller tillskrivas alla turkar. Men de som försvarar vad de gjorde 1915 är delaktiga i folkmordet.

Vi måste komma överens med oss själva för att inte förgifta framtida generationer.

 

 

JAKOB ROHYO

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv