Biz kendi tarihimizle yüzleşip hesaplaşmazsak insan olamayız

1915 soykırımıyla ilgili tarihi hesaplaşmayı yapmalıyız. Osmanlı devletinin işlediği insanlık suçu, onun devamı olan Türkiye Cumhuriyeti soykırım suçunun inkâr ettiği bir durum söz konusudur.

Biz Türklerden kendi tarihleri ile yüzleşme yapıp hesaplaşma yapmalarını beklerken, kendimizi bu hesaplaşmaya tabi tutmuyoruz.

Türkiye 1915 soykırımını inkâr ediyor. 1915’te bazı Süryani ileri gelenleri de ihanet etmiş. Bugün onların torunları sırf kendi ailesinden olduğundan dolayı bu durumu inkar edip onları kahraman göstermek istiyorlar. Bugün Türkler de “atalarımız katil olamaz“diyerekten soykırımcılara sahip çıkmaktadır.

Bizde “dedem ihanet etmedi “diyerekten, soykırımı inkâr edenlerden farkı nedir?

Turabdin’de olan bitenlerin hepsi araştırılmalı ortaya çıkarılmalıdır. Yeni belgeler ortaya çıktığı zaman korkmamak lazım.

Tarihi olayları örtbas etmemek gerekir. Hanne Sefer oynadığı tarihi olumsuz rol, tüm Sefer ailesine mal edilemez. Olumsuz rolünü savunan kişi onun işlediği suçlara ortak olmaktadır.

Enver, Talat ve Cemal paşaların yaptığı soykırım tüm Türklere mal edilemez. Fakat onların yaptıklarını savunanlar soykırıma ortak olmaktadır.

Gelecek nesilleri zehirlememek için kendi kendimizle hesaplaşmalıyız.

 

 

Jakob Rohyo

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv