STÄLL LINDA STAFF TILL SVARS

Roten till alla bankkontroller som sker nu och som har drabbat många oskyldiga, verkar vara en hemlig rapport som kallas ”Släktbaserade kriminella nätverk i Sverige”.

Polisrapporten kom ut 2020. Därefter bildade Polisens Nationella Operativa avdelning, Noa, ett team – Samlit (Swedish Anti-Money Laundering Intelligence Task Force) – med Svenska bankföreingen och de fem storbankerna SEB, Handelsbanken, Nordea, Swedbank samt Danske Bank.

Chefen för Noa, Linda H Staaf, berättar följande: ”Polisens samarbete med de fem största bankerna mot penningtvätt som inleddes på försök förra året har varit framgångsrikt och blir nu en del av det ordinarie arbetet”. Hon uttalade sig under 2021 att de hade gjort en utvärdering – arbetet är lyckat och man ska nu permanenta arbetet och utöka detta till alla banker.

Jag har tidigare ifrågasatt denna rapport som enligt min mening var undermålig och dessutom ifrågasatt hur det kom sig ingen vare sig hade åtalats eller dömts i samband med kontostängningarna.
Hon talade osanning, och förde många bakom ljuset.

Nu har det visat sig att Linda Staff inte var kvalificerad till sin chefstjänst och att hon har lämnat ett vrak efter sina godtyckliga beslut.

Nu måste åklagaren även ta upp detta i sin utredning om hur det kunde tas fram en sån undermålig polisrapport på hennes uppdrag samt att detta har lett att hundratals oskyldiga människor har fått sina bankkonton stängda på lösa antaganden och andra grunder som inte är relevanta.

Linda Staff har förstört livet för många oskyldiga människor i Södertälje.

Hon måste ställas till svars samt skrota alla beslut som rör Södertälje.

Özcan Kaldoyo
Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv