BLI INTE ÖVERRASKAD ANN LINDE, DET HANDLAR OM BAKHSISH (DRICKS OCH PRESENTER)!

Vår Viking har bestämt sig att ingå äktensskap med Natoflickan. De har varit ihop i många år och känner varandra väl. Även om Natoflickan har haft lite vilt omkring sig ibland så tror vi att hon har mognat och blir en bra hustru.

Men hon har en halvbror som är halvvild och som inte har blivit civiliserad. Han angriper hela tiden sina grannar och misshandlar sina barn och sin hustru. Han är ett utomäktenskapligt barn efter att Natopappan roade sig en kväll i Istanbul och upptäckte en kvinna vid sig på morgonen efter att ha druckit mycket raki.

Nu vet den här halvbrodern att snart blir det bröllop och att brudparet är förmögna. Halvbrodern har många barn, Cavusoglu, Fahrettin, Kalin osv. När de hörde om bröllopet så började allihopa ropa efter vad det blir för Bakhshish (dricks, present).

Ann Linde!

Nu får du se till att hela tiden ha fickorna fulla med små pengar. Du vet aldrig vem som dyker upp och lyckönskar för bröllopet. Du måste hela tiden vara beredd på att ge små bakhshish. Fastrarna, mostrarna, grannarna och vännerna, de måste alla få sin bakhshish. De kommer att bli högljudda, de kommer anklaga dig för att vara snål, varför den ena fick det och den andra fick något annat.

Så här är nämligen bröllopen i Mellanöstern. Det är därför man säger att begravningar är trevligare än bröllop i Mellanöstern.

Så mitt råd till dig:

Lyssna absolut inte på kurder, de kommer att blanda in vapen som presenter, inte på araber heller, det blir mycket skvaller som ingen kan lösa. Lyssna inte på assyrier-syrianer heller, de har lärt sig att lösa sånt med pengar och det brukar inte sluta så bra.

Lyssna på hur Mardin-folket löser såna komplicerade tillställningar. De använder ett ordspråk som säger: ”Belöna aldrig en bärare när han är svettig om ryggen”. Erdogan är svettig om ryggen, låt denna svett kallna först innan du frågar vad han vill. Om inte svetten kallnar i ryggen på honom, kommer han alltid tycka att han har fått för lite. Kvinnorna i Mardin använder sig av baklava, sockrade mandlar och sockrade drycker och besöker sina alla närmaste släktingar fram till bröllopsdagen. Man använder sig av kindpussar och glatt umgänge med hopp om en glad avslutning på bröllopet och att alla skall få sina presenter.

Så förbered blommiga klänningar, skjortor med slips och massor med presenter till de små barnen.

Det heter BAKHSHISH (dricks)!

 

Özcan Kaldoyo

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv