REGERINGENS BESLUT ATT INTE TA TILLBAKA SVENSKA IS-FAMILJER FRÅN SYRIEN -DET ENDA RAKA OM MAN VILL ATT ANSVAR SKA UTKRÄVAS

Vi hyllar regeringen för sitt beslut att inte ta tillbaka de ”svenska” IS-familjerna från Syrien

De här personerna valde medvetet att ansluta sig till den barbariska terrororganisationen IS när den begick folkmord, våldtäkter och gjorde sexslavar av jazidiska och assyrisk-kaldeisk-syrianska flickor.

Den 20 juni 2014 attackerade IS den assyrisk-kaldéisk-syrianska staden Karakoshi i Mosul-regionen. Genast började IS med att kidnappa flickorna från sina hem. Rita Habib, 26 år gammal, kidnappades och resten av familjen, förutom pappan, dödades på plats.

Rita Habib såldes under nästa fyra års tid som sexslav från den ena till den andra jihadisten till dess hon befriades den 16 april 2018. Hon har berättat att hon ständigt blev våldtagen och torterad.

Rita Habibs liv är troligen förstört för all framtid. Hennes enda hopp är att kunna peka ut våldtäktsmännen och deras fruar, som stod för de dagliga övergreppen. Hon väntar på sin tur för att kunna peka ut dessa barbarer, varav en del av de som hade anslutit sig till IS hade rest från Sverige.

Båda dessa folkgrupperna, Jazidier och assyrier-kaldéer-syrianer är utplånade på många platser i Syrien och Irak. De IS-personer, som har deltagit i detta barbari, måste ställas till svars för dessa vidriga brott. Och de kan endast ställas till svars på brottsplatserna i norra Syrien och Irak där man kan få offren att identifiera gärningsmännen och gärningskvinnorna.

Men nu vill en del att vi ska ta hem dessa barbarer så att offer som Rita Habib inte skall kunna få rättvisa och inte skall kunna peka ut och identifiera dessa massmördare.

Alla som följer nyheterna om dessa IS-personer som idag finns i norra Syrien kan lätt se att de inte har någon som helst ånger över alla de vidriga brott som de har begått eller deltagit i. Tvärtom är de stolta över vad de har gjort för IS och vad IS har gjort och upprepar att de kommer att ge sina liv för att IS skall återuppstå.

Man kan tydligt se även hur de har hjärntvättat sina barn för att bli mordmaskiner. En kvinnlig journalist som ville skildra IS-personernas liv i lägret för att hjälpa dem, upplevde chockerad att de försökte mörda henne. Trots hennes försäkran att hon kom till lägret för att hjälpa dem, så fortsatte barnen och hotade henne med följande tillmälen:

-Du är en otrogen, kafira!

-Du är en lögnare!

-Gå först och klä dig i svart slöja, inget annat än svart slöja, skäms på dig utan svart slöja!

-Vi skall mörda dig!

-Vi har gått ed med vapen på att vi skall döda kuffar, otrogna!

-Vi skall skära halsen av dig!

Barn i alla åldrar började kasta sten på journalisten.

Det skulle vara en skymf mot alla jazidier och assyrier-kaldeer-syrianer i Sverige att ta tillbaka de IS-personer som har anslutit sig till IS och därigenom deltagit i folkmord och annat barbari för IS.

De måste ”betala” för sina brott och illgärningar på brottsplatsen i Syrien och inte här i Sverige.

Vi hyllar regeringen för beslutet att inte ta hit dessa IS-familjer så att det skall kunna skipas rättvisa på brottsplatsen.

Södertälje den 9 april 2021

Acsa,Assyrian-Chaldean-Syriac association

Özcan Kaldoyo

Jakob Rohyo

Olle Wiberg

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv