Förföljelse av kristna på asylboenden

Interpellation 2014/15:750 Förföljelse av kristna på asylboenden

av Robert Hannah (FP)

till Justitie- och migrationsminister Morgan Johansson (S)

 

Under sommaren har det framkommit uppgifter om religiös förföljelse av kristna i boende för asylsökande. Enligt bland annat tidningen Östra Småland ska kristna asylsökande ha utsatts för såväl hot som trakasserier. Bland annat fick de inte ha kristna symboler, som kors runt halsen, och var inte välkomna in i gemensamma utrymmen när aggressiva islamistiska asylsökande var där. Det är totalt oacceptabelt att förflytta den extrema kristofobi som finns i Mellanöstern till Sverige. Sverige ska vara en fristad för kristna asylsökande, varför det är väldigt besvärande fakta att personerna som utsatts för kristofobi lämnade asylboendet i stället för förövarna.

 

Mot bakgrund av ovanstående vill jag fråga justitie- och migrationsminister Morgan Johansson:

  1. Hur tänker ministern agera mot kristofobin som äger rum i boende för asylsökande?
  2. Är det rimligt att personer som utsätts för kristofobi, religiös förföljelse, hot och trakasserier tvingas flytta från boenden medan förövare får stanna kvar?
Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv