TURKISKA DOMSTOLAR UNDERLÄTTAR ERDOGANS ISLAMISTISKA AGENDA

Erdogan-Economist

Den kände armeniske forskaren, skribenten och människorättsaktivisten, Sevan Nisanyan, har dömts till 13 månaders fängelse av en domstol i Istanbul för hädelse mot profeten Mohammed. 

Nisanyan skrev i sin blogg att det inte kan vara hattbrott att påstå att ”en arabisk ledare för hundratals år sedan påstod att han hade kontakt med Gud och därmed skaffade sig ekonomiska, politiska och sexuella fördelar”.

Domstolens slutsats är att Nisanyan har förnedrat en del av folkets tro.  Under april dömdes den världsberömde pianisten till 10 månaders fängelse för att ha förnedrat religionen.

Domen mot Nisanyan är en del av islamistregeringens ansträngningar att förändra Turkiet till ett mer islamiskt land. Tyvärr uppmärksammas inte Erdogans och APK’s dolda islamistiska agenda tillräckligt av omvärlden medan Turkiets invånare kan märka inskränkningar av friheten.

Fazil Say skrev på Facebook en bit av en dikt av den kände poeten Omar Hayyam som levde på 1000 talet. Dikten frågar: ”Om paradiset är en bordell, eftersom det utlovas kvinnor och om paradiset är en nattklubb, eftersom det utlovas dryck”.

Vi får gratulera Carl Bildt som har gjort Sverige till en strategisk samarbetspartner med detta land.

Stoppa all ekonomisk hjälp från EU till Turkiet som uppgår till motsvarande 10 miljarder kronor årligen.

 

 

Özcan Kaldoyo

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv