Två syrisk-ortodoxa biskopar kidnappade i Syrien

Hasyo-Hanna-Brahim-585x340

Flera medier uppger ikväll att två syrisk-ortodoxa biskopar har kidnappats av rebellerna i Syrien. Kidnappningen har skett i närheten av Aleppo. Syrisk-ortodoxa kyrkans biskop Gregorius Yohanna Ibrahim med säte i Aleppo är en av biskoparna. Den andra är Boulos Yazici som hör till grekisk-ortodoxa kyrkan. Enligt uppgifter har en beväpnad grupp stoppat biskoparnas bil i närheten av Aleppo. Efter att ha halshuggit föraren som är diakon i syrisk-ortodoxa kyrkan i Aleppo har beväpnade gruppen fört bort båda biskoparna.

Abdullahad Steifo från ADO, Assyriska Demokratiska Organisationen som även ingår i syriska oppositionskoalitionen är förtegen om händelsen. Alla varianter är möjliga säger Abdullahad Steifo till nyhetsbyrån Reuters på frågan om vem som kan ligga bakom kidnappningen.

.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv