Situationen för syriska flyktingar i Syrien och Turkiet

En delegation med riksdagsledamöter och Sait Yildiz åkte till Turkiet och Syrien för att undersöka Syriska flyktingarnas situation i olika flyktingläger. Sait Yildiz som är även aktiv i ADO bemöter Attiya Gamris kritik hon framförde i förra programmet. Assyrier/syrianer som har flytt från Syrien till Turkiet uppmärksammas också i programmet.

Kommentarer
7 svar till “Situationen för syriska flyktingar i Syrien och Turkiet”
 1. Assyria skriver: 82.74.104.155

  Dear Sait,

  I am a bit disappointed in you by using the words: ‘the respected Mr. J. Messo’! How could you have respect for someone who is a liar and a betrayer? He is just a typical individualist who wants to promote his egoisms and his arrogance!! He tells lies and mislead our people telling he has convinced Germany to get 5000 refugees of our people, which is complete nonsense!

  Secondly, you are representing the A.D.O., it seems that the A.D.O. is only you! Where are the other members or representatives.

  I think A.D.O. is really out of the picture in the European or worldwide political arena! Besides that A.D.O. should be more active and heard in all European countries so that the world knows that there is an Assyrian and Christian political party in Syria and the Syrian opposition. Till now A.D.O. is very hided, and that is what I think Mrs. Gamri wants to express. The Europeans or the EP do not know who or what is A.D.O.? I think you should know that!

  A.D.O. has never gained the faith of our people, and I think this is now an opportunity to change it. It need strong leadership and I hope that they can play a big role in the new pluriform Syria!

  Long live the Assyrian struggle for freedom in Assyria!!

 2. Bethnahrin skriver: 213.114.117.132

  Jag håller med Taoro, det krävs mycket mer handling av samtliga grupper hos vårt folk. Det behövs förändringar, förbättringar och handlingsplaner med stabil och kraftfull organisation och organisering.
  Vi måste samla ihop oss och dra mot ett bestämt mål. Det måste till olika organ som får olika uppdrag och dessa ska alltid ha dessa poster, avsättas i samband av misskötsel och dessutom böter och andra smärtsamma påföljder. Vi önskar en domstol som jobbar för rättvisa och demokrati inom vårt folk. Vi vill
  inte längre att kyrkan ska ta hand om olika konflikter och problem, kyrkan ska vara en böneplattform och inget annat.

 3. Assyria skriver: 213.114.117.132

  Jag tänker mycket på vårt utsatta folk i Syrien och på frågan vad vi gör för dem? Vi lever våra liv som ingenting händer och glömmer snabbt deras totala utsatthet.
  Vi glömmer att vårt folk håller på att utrotas även från Syrien.
  Det är viktigare med fester, bröllop, resor, listan kan göras lång…..
  Men att hjälpa vårt utsatta folk tar våra kunskaper slut och vår vilja att hjälpa finns inte.
  Snart är det påsk, då är kyrkorna fullproppade med människor, istället för att gå till kyrkorna skulle vi kunna ägna denna påsk åt att gå ut på gator och demonstrera och agera, visa vårt missnöje. Det är det minsta vi kunde göra för de utsatta under detta hemska kriget.
  Önskar att vi hittar de snabba och effektiva vägar för att gemensammt agera så snabbt som möjligt nu och i framtiden, att vi tänker långsiktigt.

 4. Turabdin skriver: 213.114.117.132

  Jag tycker att det är väldigt viktigt att det finns väpnat försvar, för att skydda sig själva i samband med
  krig och andra konflikter. Annars är vårt folk väldigt utsatt och kan inte försvara sig själv.
  Det jag saknar är kommunikation och samarbete mellan alla våra organisationer som vill folkets bästa.
  Att vi alla hjälps åt på olika sätt för att minska förlusterna, där är vi verkligen dåliga på att agera snabbt och effektivt. Vi måste skapa olika kortsiktiga och långsiktiga projekt för just sådana saker som uppstår, såsom nödhjälp under krig, och allt annat som hör till.
  Även folket måste bli mer medveten över sina handlingar, ekonomi, kunskaper mm. Vi måste börja arbeta tillsammans mot ett mål, skapa gemensamma enheter och plattformar. Vi måste samarbeta mer med vår politiska organisation för att driva fram våra livsviktiga frågor.

 5. Malke skriver: 193.181.20.254

  Shlomo Taoro,
  Det finns inte motsägelse i det Sait säger, Han säger öppet att det finns ADOre och andra ungdomar som ber vappen för att skydda assyriska intressen i Kamihly i andra delar av Gozarto tex Tel-Tamar. Det Sait säger är att ADO är inte för att bilda en Arme för att befria Assyrien eller utropa Assyrien som Attiya eller andra förespråker.

  • Taoro skriver: 178.174.149.23

   Motsägelsen ligger i att om man är ett parti som skall se till sitt folks intressen så räcker det inte med att alla får göra som dom vill du får bära vapen om du vill utan styrning men vi ADO som är folkets representanter kommer inte fast än vi räknar med att det blir värre i Syrien att organisera något försvar för och av vårt eget folk. Det är motsättningen. jag har inte sagt att dom ska kräva ett land men man måste mobilisera sina egna krafter mot ett gemensamt mål gällande alla aspekter av folkets fortlevnad, må det vara medicin, mat, kultur eller väpnat försvar det är ADOs ansvar och ingen annans, har man varit aktiv sedan 1957 så bör man ha en organisation med en handlingsplan om inte så tycker jag att ni ska ge Jonny messo taktpinnen det skulle ju leda till samma resultat…Att olika grupper gör lite som dom vill med folket.

 6. Taoro skriver: 178.174.149.23

  Sait det finns en motsägelse i ditt resonemang och det är att om man tror att risken finns att det kommer att bli värre ju längre tiden går så borde man förbereda sig för det men istället säger du att du litar på att rebellerna ska sköta vårt försvar om det skulle bli problem eller att en koalition av kurder, Assyrier och Araber ska samarbeta för att hindra faror som kan uppkomma. Bara för att man har beväpnade Assyrier som försvarar sitt hem eller sina döttrars heder betyder det inte att dom vill ha ett Assyrien, men jag kan lova dig att skulle frågan dras till sin spets så skulle varken Kurder eller Araber tveka att ställa sådana krav. Missade jag svaret om daoronoyenas väpnade medlemmar i Kamishlo eller tog ni inte upp den frågan?

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv