Professor Baskın Oran, Attiya Gamri

Dagens Qolo Hiro intervjuar professor Baskın Oran från Turkiet. Baskın Oran har ofta uppmärksammat assyriernas mänskliga rättigheter i Turkiet. Han berättar hur Turkiska staten ignorerat assyriernas rättigheter som skyddas i Lozan fördraget. Han kommenterar även President Abdullah Gül:s  svar på Yilmaz Kerimos frågor för en månad sedan i Riksdagen. Även Attiya Gamri med i programmet från Holland. Tillsammans med en delegation från Holland åkte hon till Turkiet och Syrien för att undersöka assyriernas situation i Syrien.

Kommentarer
6 svar till “Professor Baskın Oran, Attiya Gamri”
 1. Malke skriver: 92.244.6.42

  Ja, det går minsann inte att ta miste på özo’s besvikelse och stora irritation att den modiga och ärliga Gamri berättar sanningen om muslimska/kurdiska övergrepp på suryoye i vårt hemland och i synnerhet i Gozarto.

  Hela özo/rohyo’s ideologi och paroll slogs i bitar av denna modiga kvinna.

  Tihe Attiya, du är ärlig till skillnad från många andra vars intressen är höjda i ett dunkel.

  Kom igen nu Özo/rohyo. Ni måste väl fatta att muslimerna bara luras när ni får vara med på möten osv.

 2. Noturo skriver: 62.119.43.195

  Shlomo!

  Man dsoyam faudo klozem le sturyo! Ono howeno, hasyo howe, man dhowe trowe!
  Lo mqasina al a faude, u hawo dsemle u faudo hoshau ruhe zadiko!

  ACSA ste klozam dhowen sharire am u amo suryoyo!

  Taudi

 3. Turabdin skriver: 213.114.117.132

  Jag håller med anonym helt och hållet, det är viktigt att vi respekterar varandra och kämpar för den gemensamma frågan som berör oss alla. Jag tycker att idag är det urviktigt att vi börjar respektera och acceptera alla benämningar inom folkgruppen såsom assyrier, syrianer, arameer och kaldeer. Alla dessa namn är historiska som vi är stolta över men samtidigt måste vi inse fakta att utan gemensamma krafter och organisering kommer vi möta svårigheter på olika sätt som försvagar oss alla oavsett benämning.
  Som idag i Syrien, om det fanns samarbete och mobilisering skulle vårt folk inte behöva fly eller mördas. Vi alla är ansvariga för dessa negativa effekter som slår tillbaka mot oss själva genom våra egna handlingar. Glöm alla konflikter, makt-penningbegäret och skapa en enighet trots alla våra benämningar.

 4. Anonym skriver: 178.174.149.23

  Bra program med bra information ifrån Attiya. Assyriska kvinnoförbundet skulle behöva några sådana kvinnor istället för de veckoslutskurs anordnande kokboksförfattande anonyma profiler vi har haft här i Sverige de senaste 20 åren till dom vill jag säga lägg ner eller gör något med substans. Poängen som Attiya gjorde och som ni programledare inte till fullo ville kännas vid är att ADO inte styr folket och dom ger inte klara direktiv och därför flyr folket. Ni försöker vinkla det till att folket vill ha fred utan kamp men så är inte fallet, ni vet mycket väl att Dawronoyena försöker mobilisera folket militärt sen kan man försöka förnedra eller förminska detta försök men faktum är att dom försöker detta nämns inte över huvud taget varför? Istället försöker man indirekt försvara ADO. Är det inte bra om tittarna som är för ett väpnat försvar får veta att det finns sådana möjligheter och kanske tack vare programmet engagerar sig genom ekonomiska eller andra medel.

  • Shamoco skriver: 83.251.88.180

   Tack för denna upplysning. Jag håller med, programledarna borde nämna detta. Skärpning ACSA! Utan försvar kommer folket fly!!!!

 5. Ninveh skriver: 213.114.117.132

  Jag förstår tyvärr inte turkiska, men enligt texten ovan har jag förstått en del och jag vill tacka Baskin Oran för hans insats och ett mycket viktigt och värdefullt arbete som han gör för oss assyrier. Ett Hjärtligt Tack till Baskin Oran.

  Jag ville även ge Attiya Gamri med den holländska delegationen ett stort och hjärtligt Tack. Det är verkligen skrämmande att vårt folk befinner sig i dessa tragiska och hemska situationer utan att vårt folk och omvärlden gör något. Tack ännu en gång för ert fina arbete där ni har gjort det möjligt för oss andra att få höra hur vårt folk har det. Och självklart måste vi ställa oss frågan hur kan vi hjälpa dessa människor?

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv