DU ÄR EN LÖGNARE OCH OVÄLKOMMEN TILL SVERIGE, YUSUF CETIN

Den 22 februari mötte Tysklands förbundskansler Angela Merkel den turkiske premiärministern Erdogan i Ankara. Hon krävde att ickemuslimska, religiösa ledare också skulle vara närvarande under mötet. 

Mar Gabriels biskop Samuel Aktas var närvarande. Han började att på ett modigt sätt beskriva hur de turkiska myndigheterna under alla år har trakasserat Mar Gabriel för att komma åt klostrets egendom. Han växte till en hjälte under mötet och Erdogan blev mer och mer frustrerad.

Angela Merkel vände sig till Erdogan och uttalade: ”Du skall veta att kloster som är 1600 år gamla är sällsynta i världen. Det ni gör är oacceptabelt. Alla kloster har skogsmark. Vi kommer att följa detta mål hela tiden.” Erdogan blev upprörd och det uppstod spänningar under mötet.

Den turkiska staten vet att de inte kan bortförklara detta rättsövergrepp. Nu har de hittat på ett nytt sätt att föra européerna bakom ljuset.

Den 4 mars anlände den turkiske vice premiärministern, Bulen Arinc, på officiellt besök i Tyskland där han skall träffa många politiker. Han visste i förväg att Mar Gabriel-fallet skulle komma att tas upp överallt. Den här gången hade han därför med sig den syrisk-ortodoxe biskopen från Istanbul, Yusuf Cetin.

Biskopen uttalar överallt att de syrisk-ortodoxa är mycket nöjda med den nuvarande AKP-regeringen. Biskopen, som är en marionett i händerna på den turkiska regeringen, tar öppet till lögner för att dämpa kritiken mot turkiska staten.

Samme biskop kommer att medverka i den turkiska delegation som är på besök i Sverige under president Abdullah Güls ledning med början den 11 mars 2013.

Vi framför härmed till marionetten, biskop Yusuf Cetin: ”Du är ovälkommen till Sverige. Du är en skam för Din egen folkgrupp och drar skammen över Dig exakt på 3-årsdagen efter att Sveriges riksdag erkände att assyrier-kaldéer-syrianer och pontiska greker, vid sidan om armenier, utsattes för ett folkmord 1915.”

När det gäller Ditt biskopsämbete vill vi tillägga: ”Du har till och med övergivit ett av de tio Guds bud, att man inte skall ljuga. Vi kommer att vittna inför Gud att du är en stor lögnare.

Med stöd av Johannes Uppenbarelsebok, 21 kapitlet, vill vi slutligen hälsa: ”Åt den som törstar skall Skaparen ge att dricka fritt ur källan med livets vatten. Den som vinner seger ska få det till arvedel. Men de fega och de otrogna, de som har gjort vad som är skändligt och alla lögnare skall få sin del i den sjö som brinner med eld och svavel; detta är den andra döden.”

Man måste väl anta att en kyrkans man, som biskop Yusuf Cetin, tror på det Nya Testamentet och att det därför bör vara viktigt för honom att inte kunna hänföras till någon av de nämnda kategorierna.

 

Özcan Kaldoyo

Jakob Rohyo

Sait Yildiz

Olle Wiberg 

Abut Bugday

Eliyo Eliyo

A.Sabri Atur 

Y. Dikmen d´beth Gauro

Josef Hanno

Adnan Oyal

Awrohum Geliyo

Kommentarer
14 svar till “DU ÄR EN LÖGNARE OCH OVÄLKOMMEN TILL SVERIGE, YUSUF CETIN”
 1. Fikri Yilmaz skriver: 80.216.174.65

  Bu Adam matranlikla alakasi yok. Judas,in ta kendisidir.
  satilmis Mardinli Istanbul tucarlarin icinden para gözlerini sasirtmis.( fotrafta görduguz gibi)
  böylesini kendine matran yada lider kabul eden de ancak onun karakterinden ola bilir

 2. OROM skriver: 83.250.69.235

  Eger okadar cesursaniz turkiyeye gidin bir turk kanalina deginki bize karsi turkiye cumhuriyeti soykirim yapti ilk basta yasadiginiz avrupa ulkelerinde suryani soykirimi kabul ettirin örnek isvec ondan sonra bunu turkiyeye cumhuriyetine kabul ettirin gercekten cesursaniz yada satilmadiysaniz bunu bilzat kendiniz yapin ozaman bizi sizin elinizi öpelim.Sizler gibi avrupa sisteminin usakligi yapanlar icin yazmak elestiri yapmak kolay cesaretliseniz orda konusun.Politika bizim din adamlarimizin isi degil siz cok biliyosaniz gecin muhattab olun.

 3. Turabdin skriver: 213.114.117.132

  Jag tycker att vi borde anmäla både honom och Turkiet till Europadomstolen i Haag. Denne man är avskyd av sitt folk, han företräder inte någon assyrier. Vi måste göra något, för jag tycker att det är hyckleri av högsta nivå.

  • Fikri Yilmaz skriver: 80.216.174.65

   han är inte Asyrier. sonna kan aldrig vara så adliga bortse det han kan inte ens vara kristen
   han är själva jävulen som har klätt sig i dem kläderna

 4. malik skriver: 178.9.67.251

  Razil, yalanci, inkarci, yusuf cetin. allahin huzurunada kendini nasil savunursun.
  2. Korintliler 11
  14 Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir.
  15 Ona hizmet edenlerin de kendilerine doğruluğun hizmetkârları süsü vermesi şaşırtıcı değildir

 5. Shuno skriver: 62.63.212.85

  Dom har nog hotat honom med något om han inte ställer upp varför skulle han annars göra detta?

 6. Shabo Hadiko skriver: 77.0.142.211

  Kendi halikina ve en yüksekte temsil ettigi inanca ihanet eden, hic sevmedigi halde sirf kendi koltugunu karumak icin cellatlarina hizmetini her türlüsünü yapmaktan cekinmeyen Yusuf Cetin, ne halkimizi nede Yesuh Mesihin ögretisini temsil etmez. ”Ruhulküdüs pak olmiyan yapida barinmaz” (Mesih-Incil).
  Her dönemde hakim siniftan yana olan böylesi asagilik mahluklar olmustur. Bunlarin adi daima lanetle anilir.
  Yusuf Cetin ve benzerlerinin elleri öpülmez!

 7. Johann Roumee skriver: 92.201.32.144

  Yusuf Cetin gibi tek kendi menfaatlari icin calisan bireyler Süryani halkinin sorunlarinin cözülmesine mani oluyor. Din maskesini takip zavalli cahil insanlarimizi aldatiyorlar. Allah belanizi versin! Haydutlar!

 8. Karen skriver: 46.115.123.100

  Batranin. Erdogana. Efendilerine. Kulluk. Etmesini. Kiniyorum

 9. Ashur Aturaya skriver: 83.255.9.184

  Shame on him! You are a murderer!! Sell your life satan!!

 10. Y. Dikmen d´beth Gauro skriver: 83.180.249.214

  Kendini ucuza satan, sehitlerine sahip cikmayan ve ecdatlarinin katillerine alet olan inkarci sahsiyetsizlikleri her zaman ve her yerde kiniyorum.

 11. A skriver: 81.233.242.33

  Varför går inte en annan omutad och okorrupt biskop, beskriver händelsen om folkmordet och nedsättningen av kloster mor Gabriel???

 12. Abut Bugday skriver: 95.88.154.157

  böyle bir kukla; böyle bir AKP Hükümeti kuklası hiç bir sürette beni ve ulusal bir duyguyla/ruhla yoğrulmuş aklıselim sahibi, halksever ve aydını temsil edemez… bu zatı kınamak yetmez ama bunu ve buna benzer her mıtranı/her kuklayı tüm yüreğimle kınıyorum…!

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv