Repris: ”Sedlighetspolisen” biskop Hazail Soumi

Som vi har informerat kommer vi att återpublicera gamla viktiga program. Detta är det första repris av många program som handlar om biskop Hazail Soumi i Belgien. Biskop Hazail Soumi har sedan han vigts till biskop skapat enbart problem för församlingsmedlemmarna. Hazail Soumi började med att bannlysa Ibrahim Erkan, sedan fortsatte han att lägga ner söndagsskolan för barnen i Bryssel. Den som inte tyckte som Hazail Soumi fick antingen lämna kyrkan eller bli utkastat. Biskop Hazails skapande av problem fortsatte med att stänga av Prästen Hanna Acar från sitt ämbete som präst i flera månader. Listan kan göras lång på konflikter som Hazail skapade. Han började sin biskops karriär med att förneka Seyfo under en konferens i Bryssel. I Intervjun ACSATV gjorde med församlingsmedlemmarna för några år sedan kom det fram hårresande uppgifter om hur Hazail Soumi har bettet sig. I Intervjun kommer fram hur biskop Hazail spelar in samtal med församlingsmedlemmarna, hamnar i öppet bråk och ljuger för polisen om att han blev misshandlat, med mera. Men värst av allt är att biskop Hazail Soumi går in på människornas privatliv. Helt oförskämd begär biskopen ett läkarintyg om flickans oskuld från ett par som vill gifta sig. Vad ska biskopen med detta läkarintyg? Men faktum är att så som sexbrottsdömde prästen Isa Demir är även biskop Hazail med sina vidriga beteenden fortfarande biskop i Syrisk ortodoxa kyrkan. Först kommer telefonintervju med flera församlingsmedlemmar från Belgien, det följs med Qolo Hiros program om Hazails skandaler i Belgien.

Kommentarer
4 svar till “Repris: ”Sedlighetspolisen” biskop Hazail Soumi”
 1. Shrolo skriver: 83.251.88.180

  Det mest bisarra är ju att han är redaktör och utgivare av boken om Syrisk-ortodoxa kyrkans lagar och regler, som givits ut efter patriarkatets godkännande. Det säger också mycket om vad patriarken och hans arabiska gäng bryr sig.

 2. Taoro skriver: 178.174.149.23

  problemet är att han har släktingar i den Assyriska rörelsen som försvarar honom, dom måste ju vara smutsigare än honom.

 3. Tommasi skriver: 193.181.20.252

  Biskop Hazail borde söka sig till Hollywood och vara med i en såpa med massa relations- intriger …, så som han rör om bland församlingsmedlemmarna.

  Det verkar främst som om den gamla generationen, främst de utlandsfödda, får vatten över huvudet med lite makt – bannlyser, stänger av (bannlyste gjorde man på medeltiden …)

  Tycker det är mkt bra att ni tar upp problematiken med biskopen och även Isa Demir, annars får vi inte höra någonting vi ”vanliga” medborgare. Ni är våra ögon där ute.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv