Repris: Den sexbrottsdömda prästen Prästen Isa Demir i Tyskland

Programmet om den dömde prästen Isa Demir i Tyskland är bland det första tv-program som Qolo Hiro har gjort. När Qolo Hiro började göra tv-program i början av 2000-talet tog man tag i ämnen som andra inte vågade göra, tvärtemot andra tv-kanaler gick Qolo Hiro i djupet på dessa ämnen och uppmärksammade dessa. Prästen Isa Demir har dömts för sexuella övergrepp på flera barn i Tyskland. I Början av 2000-talet dömdes han för tre års fängelse för sitt sexuella övergrepp mot barn. Men problemet är att denne präst är fortfarande verksam inom den Syrisk-ortodoxa kyrkan. Patriarken Zakka Iwaz och kyrkans ledning har inte tagit hänsyn till ett demokratiskt lands domstol och ”förlåtit” denna präst med förvändningen att Syrisk-ortodoxa kyrkans lagar och beslut står över allt annat. Till och med om det handlar om sexövergrepp mot barn. Qolo Hiro återpublicerar programmet om den dömde prästen, dels för att vi anser att så länge denne präst är verksam i kyrkan är fallet öppet för att uppmärksammas och dels för att tv-programmet saknas i Acsatv:s nya hemsidas arkiv. Vi kommer i fortsättningen att uppmärksamma och återpublicera liknande viktiga program i vår hemsida.

Kommentarer
5 svar till “Repris: Den sexbrottsdömda prästen Prästen Isa Demir i Tyskland”
 1. varför skriver: 212.112.166.158

  Varför reagerar ej, varken det assyriska riksförbundet eller syrianska riksförbundet mot detta. Borde de ej fördöma detta tysta medgivande som vår kyrka verkar stå för?

  Acsa gör ett kanonjobb när de tar upp sånt som folk knappt vågar röra vid…tummen upp för er!

  Detta borde klart höras mer. man vet aldrig vad som döljer sig bakom denna agenda att ha kvar honom.

  tex. Vem är det som vill ha kvar honom? i vilka syften? Kan va så att han nu i princip blir en marionett i händerna på några som gör som de vill med han, och så länge han sköter sig så och för vidare deras politik till församlingen han har kommer ej detta förfärliga han gjorde ut…. liksom i vår kyrka till skillnad från andra så är det ej svåt att få fram präster,,,varför inte bara ersätta honom,,,det är något som inte står rätt till.

 2. Ashur skriver: 193.15.242.205

  För oss som inte är insatta och saknar de rätta kontaktkanalerna, vore det intressant om ni kan beskriva soppan som man hör lite vagt om angående den syrisk-ortodoxa kyrkan i Tyskland med alla dess biskopar. Om det finns ett program om det, vore det tacksamt om ni kunde svara med en länk.

  Jag misstänker att den nyvigde biskopen Mattias har satt sig i något han inte kommer att klara av, tyvärr.

 3. Tommasi skriver: 83.233.185.69

  Jaha … Ska vi bli som katolikerna nu också – där man gång efter annan får höra på nyheterna att barn i USA har utsatts för sexuella övergrepp ???

  Kyrkoledningen , Syrisk ortodoxa kyrkan, kanske anser att priset för att dessa barn ska ”rädda” sin själ och komma till himmelriket innebär att de måste offra sin bakdel …

  Är det inte kyrkan som förespråkar att homosexualitet, pedofili är inhumant och därför är de som är starkast emot dessa läggningar ? Hur förklarar man sig i detta aktuella fall, som man kan läsa om här ovan ?

 4. Fyfan skriver: 92.244.6.42

  Kan detta verkligen vara sant?

  Hur kan det vara så jäkla vidrigt att han får verka som präst?

  Om det finns ett domstolsbeslut på att prästen blivit dömd varför inte publicera den. Om det nu är sant alltså.

  • admin skriver: 213.114.116.64

   Brottet är riktat mot barn. Av hänsyn till barnen har vi valt att inte gå ut med sådant som kan röja barnens identitet. Men vi kommer publicera mer material om händelsen i framtiden. Så länge denne präst är verksam i kyrkan kommer vi följa upp fallet.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv