Ny bok om efter Seyfotiden

Dagens Qolo Hiro handlar om händelserna efter Seyfo1915. Jan Bethsawoce som har vigt sitt liv åt att samla och återge dokumentationer som handlar om Seyfo har nu kommit ut med en ny bok. Den nya boken berör händelserna i och runtomkring Urmia och Kaukasus. Jan Bethsawoces arbete är ovärderlig, hans arbete utgör länken mellan nutiden och tiden under och-efter Seyfo. Övrigt uppmärksammas Emanuel Polis hanterade av källor om Seyfo, i minut 24 och i slutet av programmet kort information om biskop Hazail som har blivit en källa för turkiska böcker som förnekar Seyfo

Kommentarer
En svar till “Ny bok om efter Seyfotiden”
  1. Taoro skriver: 178.174.149.23

    Håller på och läser boken nu och har några frågor. Det har refererats till Arameerna några gånger i dokumenten. första gången är på sidan 35 då man likställer ”assyro-kaldeerna” med Arameerna, och andra gången är på sidan 159 då man hänvisar till den arameiska rasen, om det inte fanns några motsättningar mellan de olika betäckningarna och man verkar likställa dem och om man skall följa deras historiebeskrivning så är ju de arameiska rikena de senaste i tiden och borde därför vara kändast i ”nutid” och borde därför ha gynnat ett land krav minst lika bra som att man hänvisar till de gamla Assyriska riket. Om jag har fel så hur var relationen på den tiden mellan de två beteckningarna, har du hittat några dokument om det. Det refereras till Kurdistan vad avses med det?

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv