Carl Bildt vägrar erkänna folkmordet

Sveriges högsta beslutande organ, Riksdagen, beslutade för drygt två år sedan att erkänna Turkiets folkmord mot assyrier, armenier och andra kristna grupper 1915. Riksdagens beslut betyder att regeringen får i uppdrag att driva frågan i EU och FN. Dock har regeringen men i synnerhet Carl Bildt systematisk vägrat att driva frågan och struntat i riksdagens beslut. Lyssna på inslaget som Sveriges Radio uppmärksammar om det.

Kommentarer
19 svar till “Carl Bildt vägrar erkänna folkmordet”
 1. Aramia skriver: 85.226.201.170

  Istället för att sitta och skämma ut er och sitta kommentera idiotiska grejer, tänk på att vi måste förbättra vår situation! Du taoro eller vad du nu heter, vad du än vill tro eller påstår att du kan så mkt då är det bäst att inte prata eftersom att det bara är pinsamt. Varken om du vill eller inte så har oromoye en historia, en väldigt lång o bra historia. Att du påstår att inte mina förfäder som idag inte lever men som har fått lida dag in och ut nästan sen dom föddes på grund av t.ex. seyfo. Lite mer respekt borde det finnas… okej visst du får tro på din historia o vi tror på våran och så kommer det alltid att vara så det är väldigt onödigt att sitta och skriva på det sättet när det är nu alla kristna ska vara eniga och slåss ihop så våra bröder och systrar kan få ha det bättre

 2. erkänn! skriver: 46.59.35.89

  Taoro! Hur kan du va så dum och börja argumentera emot en ifrån din egna befolkning (jag kallar mig sj för assyrier). Problemet ligger inte i erkännandet det ligger bland sådan som dig som är så blind och väljer att själv försvåra erkännandet, låt oss bli ETT först sen kan vi börja snacka om erkännandet!
  För övrigt kan Carl Bildt dra åt h*lvete!

  • Taoro skriver: 178.174.250.3

   Att man kan vara så naiv och tror att det bara handlar om ett namn och ingenting annat, varför skriver ni massa skit utan att veta någonting om er egen historia eller om hur namnkonflikten uppstod? Det visar bara på hur okunniga ni är.

 3. anonym skriver: 2.68.140.88

  Det handlar inte bara om syrianer eller assyrer. De är kristna över lag. Grekland, ungern m.m men hur ska en fråga drivas och folkslaget inte ens är eninga och bråkar med varandra om det heter assyrer eller syrianer. Vi är arameer= syrianer assyrer är en splittring av syrianer me vad har det med folkmordet att göra?? På grund av detta trams sker folkmord och avrättningar i andra länder på kristna

 4. Assyrier/Syrian skriver: 85.231.78.85

  Blir förvånad och besviken över att så många kommentarer, oberoende av diskussions ämne, handlar om att smutskasta och förlöjliga den syrianska alternativt den assyriska sidan. Vi bör höja vår intellektuella nivån när vi framför eventuella åsikter. Intoleranta, och i en del fall rasistiska kommentarer om oliktänkande är destruktivt och leder oss inte närmare varandra.

  • Taoro skriver: 178.174.149.23

   Hur i helvete kan du tala om intellekt när hela den syrianska sidan är byggt på falsk historia, varför ska man revidera och försköna historien för att det inta passar vissa syrianer. Ska vi verkligen behöva dölja och ljuga för att få med Syrianerna på tåget, jag tycker att det räcker med klappar medhårs det har inte fungerat de senaste 40 åren och lär inte fungera de 40 kommande åren därför bör man när tillfälle ges påvisa hur fel syrianerna har i sin historieförfalskning. De har ju alltid möjligheten att motargumentera om dom vill, men det blir ju svårt när allt är byggt på lögn…

   • Suryoyo skriver: 83.254.2.42

    Sådana som dig ska absolut inte uttryka sig bakom en skärm
    Altt kalla sig taoro visar bara att du inte är en riktig suryoyo utan en jihadist.
    Typer som dig ska uteslutas bland vårt folk syrianer/assyrier.

   • Aramia skriver: 85.226.201.170

    Taoro,istället för att du ska sitta o predika om vad som är falskt och vad som inte är, tänk istället på att alla kristna nere i syrien och hela arab världen behöver vår hjälp! Att du ska komma och diskutera om vad som är falskt o inte som är enligt dig behöver du inte göra just här när det finns större problem att prata om som till exempel om bildt! Du har don egna historia som andra inte tror på och vi har vår historia som ingen tvingar dig att tro på. Så istället för att lägga tid på sånt, lägg tid på istället hur vi ska hjälpa våra kristna bröder och systrar i Mellanöstern. Och tänk på att vi alla har varit med om seyfo du snackar om förfäder som är dött på grund av de kriget, som fick slita och rymma med svårigheter.

    • Taoro skriver: 178.174.250.3

     Tror knappast jag behöver några lektioner i varken historia eller om hur läget ser ut i dagens Syrien eller resten av världen heller av er. Ni som kallar er syrianer har utsett er själva till kristendomens förkämpar och advokater ni accepterar inte att någon annan kan tänkas älska sin kyrka eller sin religion så länge han inte kallar sig syrian, det är ert första misstag. Ert andra misstag är att ni behandlar historia och ämnet historia som studeras på universitetsnivå på samma sätt som ni behandlar er religion, ni tror att det fungerar på samma sätt att man kan tycka och tro när det kommer till historia på samma sätt som i religionen men så fungerar det inte med andra ord så handlar det inte om att respektera varandras historiesyn utan respektera sanningen. I religion kan man säga att du får vara buddist och det är ok men jag är kristen och väljer det men inte i historia. Ert tredje misstag är att tro att detta tar någon större energi och att jag inte skulle kunna göra fler än en sak i taget.

 5. Turan skriver: 178.251.246.97

  Här är en länk till en artikel, där den kurdiske journlisten Esref Okumus skrivit om Calles blodga pengar: http://www.expressen.se/kultur/bildts-blodiga-aktier/

 6. Turan skriver: 178.251.246.97

  Carl Bildt är en korrupt person. Han bedriver lobbyverksamhet åt Turkiet. Han är en hängiven och agerar mer som Turkiets Utrikesminister än Sveriges. Hans fru Anna Corazza Bildt, har tillsammans med Alf Svensson (vars äldre dotter är gift med en turk) bildat en arbetsgrupp i EU-parlamentet som kallar sig för ”Turkiets Vänner” och bedriver lobbyverksamhet för Turkiets EU-medlemskap. Alf Svensson är allt annat än kristen.

 7. primitiv skriver: 37.197.254.89

  Talabani brukar också säga att landet är ert syrianer/caldéer/assyrier men det är han som äter upp det och försjuter suryoyo att bli flyktingar. Vänlighet som planeras för morgondagen ’kom ihåg det’ räknas inte idag!

 8. primitiv skriver: 90.141.176.166

  Varför uttalade sig inte seyfocenter, acsatv, bahrosuryoyo, arameiska om när armenierna avslog ansökan om syrianska seyfo erkännande det var bara hujådå som skrev om det, här ryter man till!

  • oprimitiv skriver: 83.251.88.180

   Vårt folk har goda kontakter med armenier, Armeniska riksförbundet och majoriteten armeniska institutioner är med oss. Det är bara en tidsfråga innan Armenien också röstar för erkännande. Det är politik och inget annat.

  • Taoro skriver: 178.174.149.23

   Av den enkla anledningen att det finns inget som heter syrianer, bahro suryoyo och hela den arameiska sidan är ett skämt vem ska ta dom på allvar någonstans? När Armenierna sätter upp monumentet över sayfo så kommer det vara en Assyrisk flagga och stå Assyrier i texten och inget annat.

   • Aram skriver: 85.224.191.113

    Taoro. Det är smutsiga typer som dig som gör att vårt folk aldrig kommer enas. Gör oss alla en tjänst o hoppa från en balkong eller nåt din smutsiga jävel

    • Taoro skriver: 178.174.250.3

     Mycket intelligent svar, kryp tillbaka under stenen du kommer ifrån istället för att diskutera sånt du inte förstår något av.

 9. Taoro skriver: 178.174.149.23

  Vägra rösta på moderaterna. En fråga hur ställer sig våra moderata riksdagsmän till kalles uttalande???
  Kan ni bjuda på en intervju med dom om detta kanske.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv