Inbördeskriget i Syrien sprids över hela landet

Dagens Qolo Hiro handlar om hur kriget i Syrien sprider sig till hela landet. Förra veckan attackerades en assyrisk by och flera föll offer för attacken. Även flyktingarnas situation tas upp. Som sista ämne behandlar Qolo Hiro boken som handlar om Artin Torosyans liv under Seyfo.

Kommentarer
2 svar till “Inbördeskriget i Syrien sprids över hela landet”
  1. sulan skriver: 37.197.178.48

    Om man ska vara en ledare för det assyriska folket måste man vara beredd att svara på obehagliga frågor också! Hur kan man känna sig i en position att vara en ledare? När man, känner ansvar över ett folk, samtidigt är man en talesperson (och inte en som fattar beslut)! Det slutgiltiga beslutet fattas av de som är närmast den assyriska frågan. Hur många som gapar känner ett ansvar? Inte många…

  2. sükrü skriver: 85.224.19.29

    Armenierna i Aleppo har börjats försvara sig och krigar mot regimen. Hittills har 40 armenier stupats och 80000 flytt syrien, många av de har bosats sig i armenien. Vilket öde! Dom som blev kvar från SEYFO försökte hitta ett ställe att bo på i syrien nu får de gåigenom en ny Seyfo. Armenierna som kom till Israel har egna kvarter och tilldelades den syrisk ortodoxa kyrkan av araberna.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv