Erol Dora om Turkiska skolböcker, lögnaren Tuma Celik

Dagens Qolo Hiro uppmärksammar Turkiska historieböckernas utpekande av assyrier och armenier som förrädare. Den assyriske parlamentarikern Erol Dora är med i programmet via telefon från Istanbul och kommenterar detta. Även konferensen som Hrant Dink stiftelsen anordnade i Mardin uppmärksammas. Konferensen handlade om den ekonomiska och sociala historian om Mardin med omnejd. Tuma Celik som är känd från Davronoye rörelsen kom med ett inlägg med rubriken ”Nasturianerna 1924”. Var det verkligen så att assyriernas massakrerades för sitt uppror?

Kommentarer
En svar till “Erol Dora om Turkiska skolböcker, lögnaren Tuma Celik”
  1. Matte skriver: 87.227.79.17

    Bra tahrazto, att vi har suryoye som tar turkiets parti är ofattbart. Turkiska staten mättar väl denne thuma celik med något använder honom som marionett.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv