Irak, Mor Gabriel, Syrien, ADO

Hur är assyriers situation i Irak i allmänhet och i Nineve slätten i synnerhet? Varför är ADO med i den syriska oppositionen? Hur kommer ansvariga av Mor Gabriel-klostret hantera senaste domstolsbeslutet? Dessa och andra frågor besvaras av Sait Yildiz som har nyligen återvänt från en resa till Irak och Turbadin.

Kommentarer
3 svar till “Irak, Mor Gabriel, Syrien, ADO”
 1. Tankeställare skriver: 83.251.18.61

  Shlomo

  tycker aziz och vårt folk i övrigt ska VÅGA ta ställning i åtminstonde något som rör dem själva!!

  eller tycker aziz att man ska sitta still och ta örfilen oavsett håll som vi gjort senaste århundradet?

  vi har folk som sitter i opposition både partimässigt (ado mfl) och privata aktörer, sen har man detsamma som sitter med regeringen men då mest regionala sympatisörer eller privata aktörer. hursom tycker det är bra att ado tar ställning och det är folk i hemlandet som tar ställningen och då kan vi som sitter skönt i våra svenska (europeiska) soffor antingen välja att stötta deras sak för det är deras liv på linjen eller tycka det motsatta

  Huvudsaken är att tycka och ta ställning

  eller göra som andra pappers/internetpartier inte göra nåt och bara skrika och hojta o sen när det kommer till kritan inte göra något.

  så för det assyriska folket i syriern vem vet bäst om inte assyierna där själva ado har valt denna ställning vilken gör det övriga partierna som vi har och som finns i syrien år frågan man ska ställa sig

  mvh den som skriver osammanhängande och tror på sitt folk.

  • Aziz Düzgün skriver: 83.183.21.211

   Shlomo!

   Till ”den som skriver osammanhängande och tror på sitt folk”:

   Det stämmer inte alls att majoriteten av assyrier/syrianer /kaldeer och övriga kristna i Syrien sympatiserar med oppositionen. Jag har inte hört eller sett någon kristen från Syrien som stödjer oppositionen Det är bara en liten klick ADO-medlemmar i Khamishli som lever i en fantasivärld och drömmer om att Mellanöstern kommer bli demokratiserat och att vi ska få Assyrien om vi är med och stödjer terrorristerna, dvs salafister och wahhabister som vill föra Mellanöstern till samma position som för 1400 år sedan.

   Jag hävdar fortfarande att ADO leker med vårt folks öde i Syrien, precis som de gjorde i irak när de samarbetade med kurderna där. Resultatet i Irak efter revolutionen? Ett land i totalt anarki och kaos?

   Är det det som är ADO:s mål även i Syrien?

 2. Aziz Düzgün skriver: 83.183.46.13

  Shlomo!

  Har ADO frågat majoriteten av vårt folk om de är med oppositionen i Syrien? Varför ska ADO och vårt folk i diaspora bestämma över deras huvud om vad som är deras bästa?

  Är ADO så naiva att de tror att oppositionen kommer att inbjuda vårt folk till ett dukat bord att dela med sig av? Jag tycker att ADO leker med vårt folks öde i Syrien. Diktatorismen kommer att bytas ut mot religiös fanatism och sekterism, såsom är fallet i övriga mellanöstern.

  Så länge stormakterna har intressen i Mellanöstern, främst pga av olja och religionen styr människorna
  kommer tyvärr det aldrig att bli demokrati där.

  Shlome u ikore

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv