Stormöte i Turkiet, Zafran Klostret, Zeyto Bahdi Kurter, Johny Messo

I början av juni månad samlades 550 turkiska organisationer som är verksamma utanför Turkiet, dessa kom från världens alla hörn och kant. Vad Turkiet har för syfte med att bjuda in alla dessa organisationer till huvudstaden Ankara vet ingen med säkerhet. Bland dessa 550 organisationer fanns även en assyrisk/syriansk organisation som är verksam i London, Syriac Speaking Communities – SSC och representerades av Zeyto Bahdi Kurter. Qolo Hiro har bjudit in Zeyto Bahdi för att berätta om mötet men han valde att inte delta. Johny Messo med sin organisation SUA har målat upp en bild om man kämpar för Mor Gabriel-klostret men än idag har han eller SUA inte kommenterat om Turkiets HD:s beslut som gör klostret ockupant.  I dagens program behandlas konflikten krin Zafran klostret och biskop Saliba Özmen.

Kommentarer
3 svar till “Stormöte i Turkiet, Zafran Klostret, Zeyto Bahdi Kurter, Johny Messo”
 1. SABO skriver: 85.227.251.9

  Hali Dayro d Zahfaran lo ftehu tawo u shuolo kimi kito zuze msakre shroloyo aw lo?

 2. Gzarto skriver: 92.244.6.42

  Ja, vad säger man om detta. Min fråga till Özcan och Jakob är: Varför blir ni förvånade att Zeyto deltar i mötet med turkarna.

  Man brukar säga att äpplet faller inte långt ifrån trädet. Det finns personer som agerar som turkisk ”informatör” och biträder turkiska myndigheter och andra muslimiska inrättningar i kartläggningen av assyrier (syrianer) i diasporan. Kan Zeyto vara en sådan?

  Är det inte lite underligt att det är bara Zeytos ”organisation” som bjuds till stora mötet i Ankara?

  Özcan och Jakob, det har genom historien funnits många och det finns idag många som Zeyto. Vi har även sådana i Sverige. Tycker att ni skall börja städa framför vår egen dörr i Sverige.

  Lycka till och glöm inte att leva som du lär ;-)

  • sara skriver: 79.102.184.37

   Du är en dum, fördomsfull människa som inte fattar något mer än ägna fördomar.
   När det gäller Özcan och Jakob, kritiserar de alla möjliga aktiva organisationer bland vårt folk.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv