FÖRDÖM ISLAMISK TERRORISM I PAKISTAN

7

Hundratals fanatiska muslimska män angrep under onsdagen ett flertal kyrkor och bostäder i ett område med kristna i Pakistan.

Många tvingades fly när både hem och kyrkor vandaliserades och sattes i brand.

Videoklipp på sociala medier visar hur blodtörstiga fanatiska islamister kastar tegelstenar och tänder eld på kyrkor och hur kors förstörs och kastas ned från tak medan folkhopen jublar.

På klippen kan man också se ett flertal poliser som står och tittar på utan att ingripa. Angripare krossar rutor, bränner biblar, kastar ut möbler och flera kristna boende i området tvingas fly.

Enligt pakistansk polis föregicks attackerna av rykten om att en kristen man ska ha ”vanärat” en koran. Men alla vet att det är falska anklagelser.

Pakistan var samtidigt drivande i fördömandet av koranbränningar i Sverige nyligen, med hänvisning till religionsfrihet och mänskliga rättigheter.

Sveriges regering har varit tyst. Nyhetskanaler aktuellt och rapport har inte ens nämnt detta. Riksdagspartier har hållit tyst.

Det är skam.

Hur skall ni förklara er tystnad mot islamiska terrorismen i Pakistan? Sveriges regering måste ta upp detta barbari omgående till FN.

Den pakistanska ambassadören måste kallas till UD för att lära sig en läxa om det fullständigt oacceptabla som har skett.

Vi måste vara i solidaritet med det fredliga kristna befolkningen i Pakistan.

ACSA Assyrian-Chaldean-Syriac association

Özcan Kaldoyo

Jakob Rohyo

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv