NÄR SKALL ISLAMISTERNA BÖRJA TÄNKA?

Utan att krångla till det så kan alla islamister börja fråga sig själva om att det idag idag finns över 50 muslimska länder med ca 1,5 miljarder människor varav de flesta styrs med sharialagar eller lagar som är inspirerade av sharia.
Islamisterna kan ju börja fråga sig hur det kommer sig att det inte finns ett enda muslimskt land som har tillfört något när det gäller el och energi, teknik, vetenskap, läkemedel och konst mm.
Hur  kommer det sig att inget muslimsk land har skapat något av det som vi använder i det dagliga såsom telefon, datorer, bilar, bussar, flygplan, tåg, satelliter, klockor mm.
Hur kommer det sig att inget muslimsk land har tillfört något i utvecklingen av demokrati, frihet, säkerhet, barns rättigheter, arbetares rättigheter och kvinnors rättigheter mm.
Hur kommer det sig att de flesta muslimer när de fruktar för sina och sina familjers liv så är det inte till de muslimska länderna de flyr.
De flyr till europeiska länder eller andra västländer. De ser och upplever själva att det som finns idag i Turkiet, Pakistan, Afghanistan, Sudan, Egypten,Iran, Irak, Jemen mm är krig, massmord, fattigdom och misär mm.
Den dagen de ifrågasätter allt detta kommer de att hitta svaret.
De kommer att förstå att styre med islamiska lagar tillför allt svårt som är räknat där uppe.
De kommer att uppskatta det man har i de demokratiska länderna i stället för att försöka förstöra i de länder som har gett dem skydd.
Tack vare de demokratiska länderna så kan vi till och med hjälpa våra släktingar som finns kvar i våra hemländer.
 
 
Özcan Kaldoyo
Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv