BLIR TOPPOLITIKER, BLIR FÖRMÖGNA, MEN MODERNISERAS ELLER UTVECKLAR INTE

Vi har frågat oss ofta hur det kommer sig att vi har toppolitiker som har haft poster i olika politiska partier, suttit i riksdagen, suttit i olika kommunstyrelser, i kommunfullmäktige, men inte har tillfört något av det de har mött i dessa institutioner till våra egna institutioner.
Vi har framgångsrika företagare, affärsmän, personer med höga poster i olika banker, företag, läkare m.m.
-Hur kommer det sig att dessa inte anstränger sig för att modernisera eller utveckla exempelvis våra kyrkor i styre och transparens.
Idag sitter exempelvis mäktiga personer i St Afrem-kyrkans ledning som har varit toppolitiker i de flera olika partier och i kommunfullmäktige.
Samma sak i St Jakob-kyrkan.
-Hur kan dessa personer acceptera att dessa kyrkor fortfarande har ”fattiga” hemsidor och saknar transparens i styret eller i ekonomin m.m.
-Hur kan de idag acceptera att män och kvinnor sitter åtskilda i kyrkan?
-Hur kan de fortfarande acceptera att pojkar och flickar döps på olika sätt (pojkar vandras runt med på altaret medan flickor inte får beträda altaret)?
-Ofta hör vi att biskopar och präster kan predika strunt utan att dessa personer reagerar.
-Har man verkligen inte lärt sig något av demokratin, jämlikheten och de värderingar som detta samhälle vilar på ?
Vi måste också ställa frågan till de olika politiska partier där dessa personer har haft framgång.
-Hur kommer det sig att de olika politiska partierna inte kräver ansvar av dessa personer för den verksamhet dessa personer medverkar i när de finns i styret av våra kyrkor och institutioner?
Är det inte att leva i hyckleri och med dubbla måttstockar? En fot i det svenska samhället och en fot i ett totalitärt sammanhang.
Dessa kända politikers närvaro i dessa institutioner stoppar och försenar en modern utveckling därför att det ser för bra ut utåt i fasaden med deras representation.
Özcan Kaldoyo
jakob Rohyo
Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv