FRAMTIDENS TALIBANER OCH JIHADISTER LÄRS UPP I TURKISKA SKOLOR

Turkiet-uppfostrar-framtidens-Jihadister

Till vänster, bokomslaget ”Barn Dödar” med beväpnade barn. Till höger syns Turkiets premiärminister Tayyip Erdogan sittande vid foten av islamisten och krigsherren i Afghanistan Gülbeddin Hikmetyar.

Den turkiska staten har alltid varit emot Västvärlden trots att landet har ingått i västliga institutioner sedan 1950-talet. Turkiet hade aldrig varit vad det är idag om landet inte hade fått ekonomiskt bistånd av NATO, OECD, Europarådet m.m.

Men hatet består och den turkiska staten sår nytt hat mot Västvärlden och uppfostrar och lär upp framtidens jihadister och talibaner i sina grundskolor.

De turkiska skolorna öppnades i veckan. Den turkiske undervisningsministern och islamisten, Nabi Avci, avlade besök i en del lågstadieskolor i Ankara. Med sig hade han en poesibok, skriven av en islamisk extremist om Afghanistan. På bokens framsida avbildas beväpnade barn.

Exempelvis under rubriken ”BARN DÖDAR” finns följande text:

”Barnen leker krigsspel. Barnen leker inte kurragömma. De leker krig.”

”De spanar, spårar, griper och mördar. De leker inte kollektiva lekar utan de leker krig. Deras målsättning är att likna sina äldre bröder( Mujahedin)”

”KÖP AMMUNITION FÖR ERA VECKOPENGAR. Jag ber er, Ni andra muslimska barn bosatta i andra länder; Kom och kriga.”

”Min storasyster gjorde om sina brudkläder till trasor för att linda Mujahedins sår. Jag ber Er, Kom och kriga. Skicka åtminstone Era veckopengar så att vi kan köpa ammunition. Min pappa sålde sin bröllopsring och köpte ammunition till oss. Mina systrar förberedde en korg för dem som krigar i bergen med lite bröd, lite oliver och en handfull med skott. Krigarna springer från sten till sten med korgen på sina axlar med bröden, oliverna och skotten. De behövs för att Mörda fienden. Vi barn springer med korgar på ryggen i bergen. Så krigar vi barn också.”

”Han  heter Gülbeddin Hikmetyar. Han är vår ledare. Han talar för Gud. Han krigar för Gud i de främsta leden. Det är ingen svår uppgift för honom att krossa skallen på De Grymma. Han började också sin karriär redan som barn. Han sover lite och äter lite men är bra Organisatör. Vi barn i Mujaheddin älskar honom.”

Denna poesibok delade Nabi Avci ut till klass två, alltså till nioåriga barn, i Ankara.

Carl Bildt har ju gjort Sverige till Strategisk Partner till den turkiska staten.

Han tycks inte bekymra sig om vad som händer i det blivande ”Nya Europa”.

Dem som är beredda att se med klara ögon uppmanar vi att upphöra med allt stöd till den islamistiska turkiska staten.

 

Özcan Kaldoyo

ACSA

Assyrian-Chaldean-Syriac Association

 

Kommentarer
2 svar till “FRAMTIDENS TALIBANER OCH JIHADISTER LÄRS UPP I TURKISKA SKOLOR”
  1. Can Boyacı skriver: 67.138.111.149

    diger sayfanız çalışmıyormu,hep aynı sayfa var yeni haberler ekleyin, Can Boyacı

  2. Ninveh skriver: 213.114.116.74

    Hoppas att denna information når alla tidningar så att de får se med egna ögon vad som händer bakom folkets rygg. Vårt folk har det inte heller lätt i dessa länder när de lär upp barnen när de är så små.
    Detta är rena hjärntvätten och mord på högsta nivå.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv