Robert Hannah: Jag är homosexuell

Att komma ut med sin sexuella läggning är inte lätt. Än svårare är det när man har rötterna i mellanösterns kulturer. Juristen och människorättsaktivisten som är aktiv politiker inom folkpartiet har tröttnat på att leva i lögn. Förra veckan skrev Robert Hannah en debattartikel i Dagens Nyheter och trädde fram med sin sexuella läggning. Vi behöver inte sticka under stol, ämnet är tabubelagt inom assyrier/syrianer. Qolo Hiro tog an sig ämnet och bjöd in Robert Hannah för att sätta frågan under debatt. Med i programmet finns även prästen Abraham Garis från Syrisk-ortodoxa Kyrkan för att ge kyrkans syn på frågan.

Kommentarer
8 svar till “Robert Hannah: Jag är homosexuell”
 1. Ninveh skriver: 213.114.116.74

  Tack Robert för att du är en stark kille och valde att berätta sanningen. Jag förstår din mammas reaktion, det är inte alltid lätt när ens barn avviker från det normala mönstret, men detta är inte heller lätt för dig och det kan inte du heller hjälpa. Det är bara att acceptera.
  Jag tycker att din mamma ska vara stolt över dig, som jag är idag, då jag såg programmet och insåg vilken duktig och engagerad människa du är. Du är verkligen intelligent och insatt i en hel del frågor och det ska vi verkligen vara stolta över. Jag önskar dig lycka till och hoppas att vårt folk visar förståelse och respekterar alla människors sexuella läggning, alla människors lika värde.
  Vi har ingen rätt att döma någon annan, varken kyrkan har denna rätt eller folket.
  Tack Kaldoyo och Rocyo för ett mycket bra program.
  Lycka till i fortsättningen önskar jag er alla.

 2. Meopotamia skriver: 213.114.116.74

  Hej, såg programmet idag, lite väl sent, men som ordspråket säger: bättre sent än aldrig.
  Jag skulle vilja tacka Robert för hans engagemang i frågor som berör mänskliga rättigheter och hans engagemang i frågor som gäller vårt folk.
  Jag visste inte vem han var innan, men inser nu vilken fin och duktig människa han är. Han vill verkligen göra ett bra jobb, och det ska vi verkligen vara stolta över att det finns en omtänksam och godhjärtad människa bland oss. Vad gäller hans privatliv vill jag inte säga mycket, jag tycker det är upp till honom och resten får han förhandla med Gud. Det är inte heller vår kyrkas uppgift att döma, kyrkan dömer alldeles för mycket och det är helt fel. Den ska förmedla kärlek och inget annat.
  Tack Kaldoyo och Yahkoub för mycket bra program, speciellt Yahkoub, som är lugn och vis som en filosof med omtanke och omsorg om sina medmänniskor. Tack och lycka till i fortsättningen allihopa.

 3. Danho skriver: 83.250.81.138

  mourad

  religionen har blivit reformerad tusenfalt

  präster biskopar patriark har blivit ett stort AB som lever loppan medans folket får klara sig själva

  synoden på 500 talet tog bort den ”andliga spirituella biten kraftigt”

  kärleksbudskapet byttes ut mot dogmer som anpassas till de ledande än idag det är bara att a kuhne säger nu måste ni betala för varje bokstav vi häver ur oss som fattas så kommer vårt folk som fårskallar
  betala och buga sig.

  sen kommer en kille som är homosexuell och vi människor ska döma denne?????????

  patriarken själv är MÄNNISKA hallå?

  gud sade jag dömer inte ni så vem fan är vi att döma denna modiga grabb som är ””””””””manipulativ””””””?

  det är snarare vi som är hjärntvättade med vår kristna religion med islamistiska och idiotiska DOGMER som är de som är manipultiva PINSAMT

 4. Mourad skriver: 83.209.203.166

  Jag måste säga att killen är otrolig manipulativ! Han snackar om Guds kärlek och försöker att få folk att tro att Gud accepterar homosexualitet. Det är visserligen sant att (så vitt jag vet) att Jesus har sagt att man ska hata synden men ändå tycka om syndaren. Men där är dock bort om all tvivel att homosexualitet är en stor synd enligt Bibeln! Detsamma gäller sex utanför äktenskapet. Enligt min åsikt kan man inte reformera religionen.

 5. Danho skriver: 80.216.20.149

  hawro aday

  latyo b kef didoch ola dger menoch

  a kohne o o amo chud khoshew rohe kayes me ger
  luk towen frang mo sabab d lu ku fuhmi unnå aloho
  mshiho dilan HUBO we o mbasharle HUBO hatta midle
  hadå falitå o mahwelelean o ha d latle htitho tur mhalek owal kefo

  robert stå på dig du är supermodig och stark person och tack acsa tv för
  ett proffsigt engangemang och seriös journalistik jakob dina ord och tankar värmer

  alla ni som ska hävda gud eller folkliga saker vakna upp vi är i 2013 och ta bort det islamiska från
  era hjärtan som ligger där som svarta stenar gud är kärlek vem är vi att döma varandra må gud endast göra det i sin härlighet det är ingen sjukdom grabben har eller psykologisk problem

  den som vet vad som hände i synoden 569 efter kristus vet exakt vad detta handlar

  hycklare och oseriösa det är vad våra kyrkomän (majoriteten inte alla) är idag

 6. Aday skriver: 91.60.111.10

  Shubkono Özcan.
  U mede dkumat latyo shuwolo rabo bgawe du camaydan. 7 shabe lasimluch lashan dmanhitat i qwalite di tahrazto. Kay sbutho dkityo zid ulsoyto latwa?
  Bkul shikil gmisomo i Cito sturyo. Elo i cito haymonutho yo u ida dhowe mhaymne dgmityakni li Cito (athto u gawro) homosexuell noshe late darbo harke.
  Ida hat gmakiblat u medano bi shaksiyayduch bshayno, elo talab lashan i Cito dmakblo fawdo rabo yo.

Trackbacks
Check out what others are saying...
 1. […] inte lika med förändrade värderingar. I en intervju med den svensk-assyriska tv-kanalen ACSA (24/8) medger syrisk-ortodoxa kyrkans präst Abraham Gares att homosexualitet är tabu inom den assyriska […]Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv