Kaçırılan Süryani din adamları serbest bırakılmadı

FIRATNEWS.COM – Basında 22 Nisan günü kaçırılan Süryani din adamlarının serbest bırakıldığı yolunda haberler yer alırken İsveç’teki bazı Süryani örgütleri Türk basınında çıkan haberlerin gerçekleri yansıtmadığını, Halep ve İskenderun Ortadoks Metropoliti Pavlus Yazıcı ve Halep Ortadoks Metropoliti Yuhanna İbrahim’in serbest bırakılmadığını öne sürüyor.

Asuri-Süryani-Keldani Derneği Başkanı Özcan Kaldoyo iki din adamının Türkiye’nin işbirliği yaptığı İslamcı grupların etkin oldukları bölgede kaçırıldıklarına dikkat çekti ve tepkilerin yatıştırılması amacıyla din adamlarının serbest bırakıldığına ilişkin açıklamaların yapıldığını söyledi. Gerçekte ise din adamlarının serbest bırakılmadığını ve Türkiye ile ilişkisi bulunan İslamcı grupların ellerinde bulunduğunu ifade etti.

Hıristiyan Demokrat Parti Milletvekili Robert Halef’ten sonra dün de Çevre Partisi Yeşiller Milletvekili Mats Petroft yazılı bir soru önergesiyle iki Süryani din adamının kaçırılmasını Parlamentonun gündemine getirdi.

Din adamlarının Suriye’nin en tehlikeli bölgeleri arasında yer alan Kafer Dael ile Mansura arasında kaçırıldığı ve Türk devletinin bu bölgede çatışma yürüten gruplar hakkında ayrıntılı bilgisi olduğu belirtilen önergede, Türk Hükümetiyle iyi ilişkiler içinde olan İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt’in din adamlarının durumlarının açığa çıkarılması için Türkiye nezdinde girişimde bulunması isteniyor.

 

KAYNAK: FIRATNEWS.COM

 

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv