Kaçırılan Mıtranlar olayı İsveç Parlamentosunda

Mats-mitran

Yeşiller partisinden Mats Pertof kaçırılan mıtranların durumlarına dikkat çekmek için dışişleri bakanı Carl Bildt’e soru yöneltti. Sorunun türkçe tercümesi aşağıda.

Suriye’de kaçırılan mıtranlar

Suriye’nin Halep kentinde ruhani görevlerini yapan Süryani Ortodox kilisesi mıtranı Yohanna Ibrahim ve Rum Ortodox kilisesi mıtranı Boulus Yazıcı, 22 nisan günü silahlı kişiler tarafından Türkiye dönüşlerinde Halep’e doğru ilerlerken yollarını kesen bir grup tarafından kaçırıldılar. Mıtranlarla aynı araçta bir Papazda bulunuyordu.

Kaçırılma olayı Suriye Özgür Ordusu ile Rejim kuvvetlerinin ortasında kalan ve çok tehlikeli bir bölge olan Kafer Dael ve Mansura arasında meydana geldi.

Bölge sadece Suriye Özgür Ordusu ve Rejim kuvvetlerinin kontrolünde değildir.  Türkiye devletinin istihbarat birimleri bölgede bulunan çeşitli grupları yakından takip ettiği ve kontrolü altında olduğu biliniyor. Türkiye, kısa bir sürede mıtranları kimin kaçırdığını ve mıtranların ne durumda olduğuna açıklık getirebilir.

Tüm Süryani halkı mıtranların akıbeti dolayısı ile çok endişeli bir durumdadır.

Dış işleri Bakanı Carl Bildt, Türkiye devletini, mıtranların kaçırılması olayına hızla açıklık getirmesi için ikna etme girişimlerinde bulunacak mı?

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv