Satir: Abdullah ve kırk haramiler

Toplumsal gerçekliğe gülünç, sıradışı, eğlenceli, satirik bir dille yaklaşımın adı olan mizahın ana karakteri eleştirel olmasıdır. Batı kültüründe “humour” olarak geçen mizah, toplumsal işlevi ile değerlendirilmekte, güldürürken sorgulamayı hattâ yıkıcılığı içermektedir. Gelenekler, töreler, toplumsal sistem ve yönetimler, iktidarların yarattığı adaletsizlikler mizahın konusu ve temel eleştiri nesnesidir. Mizah bu nedenle insanlığın özgürleşebilme özne/ergil olma bilincini ve mümkün/bütünsel insan olma özlemini ayakta tutan dönüştürücü praksislerden biridir. Süryani toplumu içinde gelenek olmayan karikaturel eleştirilere öncülük yapmayı düşünüyoruz. Bu yüzden daha önce yayınladığımız mizahi resim ve çizimlere okurlar tarafından olumlu yanıtlar geliyor. Daha da ötesi öneriler geliyor. Anonim kalmak isteyen bir okuyucudan gelen mizahi yaklaşımı size sunarız.

Resimleri büyütmek için resimlere tıklayın.

Kommentarer
6 svar till “Satir: Abdullah ve kırk haramiler”
 1. Murad bar Lahdo skriver: 213.100.103.33

  Att publicera saker och ting som inte har någonting med verkligheten att göra, gör både ont, är skamlig och ett svek mot sitt eget folk. Biskop Yakop är från byn Hespist (Esfis) och hade sitt säte i Kerburan under första världskriget. Strax före kriget var han en ut av dem modigaste personerna som stod mot den grymme agan Mutafaye Aliye Ramo och hans hundra tals soldater för sin tro, sin kyrka och sitt folk. Han har aldrig accepterat religionen Islam, utan det var direktören i Kerburan som försökte försvara honom i sista stunden. Biskopen förnekade och förolämpade tappert agan och hans religion till sista sekunden och det var då den galne agan kastade biskopen från taket och mördade honom. Utan tvekan blev han martyr för sin tro och sitt folk. Jag kan skriva hur mycket som helst om den här händelsen som vara äldre har berättat för oss.

  • Anonym skriver: 83.177.173.229

   tack , murad sanningen kom fram . biskop yakub och brahime semun var tillsammans när dom blev mordat mmmmmm

 2. Jakob Bargello skriver: 85.229.132.68

  Jag som hatar svarklädda tycker synd om denna stackare blev bricka i spelet.Kanska han känner sig stolt om det han gör.jag jämför honom med Biskop Yakob i Kerboran under 1a värdskriget för att rädda skinnet gick till Islam ändå hjälpte inte .till sist blev han mördad.

  • Anonym skriver: 83.177.173.229

   hur mycket vet du om biskop yakub i kerburan, du själv erkänner att du har varken erfarenhet eller utbildning om ditt folk.

  • simon bar-sawme skriver: 83.189.177.145

   till jakob bargello och andra så kallade patrioter?som tror att de reddar bethnahrin och hedrar syrianska martyrers liv när de atakerar allt och alla som inte tänker och tycker som dem. för det första, om ni var äkta syrianer skulle ni inte vara sååå respeklösa mot en annan mäniska oavset om han är kyrkoman eller inte,bar gello bevisar ju själv att han är fördomsfull gentemot kyrkomän när han säger att han hatar svartklädda och kallar hans höghet mor filuksinos yusuf cetin både för det ena och det andra,vad vet ni om m.f.y.cetin och hans arbete i turkiet, den mannen som du kallar stackare är hundra gånger mer patriot än er alla som sitter i sina fina vardagsrum i det trygga livet i sverige och bombarderar sona sam hans höghet med och falska anklagerser, gå ni dit och våga försvara syrianismen och kristendomen 10% av vad han gör skall jag pussa eran händer. för det andra,ni baktalar och smutsar ner en martyrs namn och minne,jag uprepar lahdo bar murad`s svar i komentaren innan om hur mar antimus yakob blev martyr för sin kristna tro. för det 3dje du som har ritat och tekstat de oförkämda karikaturerna, och der du skriver”ben kerburanliyim ya siz? förölämpar över 2000 familjer syrianer från kerburan (kfarmoran) som var väktarna av de syrianska byarna i turabdin östra kant som en sista vakttorn,och gav gisningsvis mellan 5000-7000 martyrer +1 BISKOP+1munk +12 PRÄSTER +2 mycket viktiga lädare Ibrahim semun och Melke hano.
   varje individ är fri i sin ideologi,sina osikter,komentarer, i lever i en demokrati som värnar om ytrande och osiktsfrihet det är sant och det är viktigt och värdefult så länge man inte går för långt i ovan nämda rättigheter, det är för mig och varje mäniska som har en nogårlunda samvete och moral viktig att ! innan man dömmer nogån eller kritiserar en med mäniska oavsett etnisk eller religiös tillhörighet,bör man undersöka saken,om inte för deras, så för sitt eget samvete, som sagt om man har nogåt.
   du bargello,eftersom du hatar alla svartklädda så tar jag för givet att du är ateist,jag har respekt för alla mäniskors övertygelse, Herren Gud har enligt min tro skapat oss alla med en fri vilja,jag säger så här, jag tycker synd om dig och dina bort tappade kompisar, det enda jag kan göra år att be Herren att han öppnar eran ögon och hjårtan så att ni kan hitta sanningen,

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv