TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI’NI PROTESTO MİTİNGİNE ÇAĞRI

1900’lü yılların başlangıcında, bugünkü Türkiye’nin nüfusunun dörtte biri Süryani, Ermeni, Pontus Rum ve Yahudilerin de yer aldığı gayrı-müslimlerden oluşuyordu. Sistemli ve planlı bir şekilde gerçekleştirilen 1915 Soykırımı’nda bu halklardan milyonlarca insan vahşice katledildi. Türkiye’nin bugünkü nüfusu 75 milyona yaklaşırken, gayrı-müslimlerin nüfusu 100 bini dahi geçmemektedir. Bu ülkenin modern tarihinde bile insanlar laik ve çoğulcu bir ülkede yaşadıklarını zannederken, gayrı-müslimlere sürekli baskı yapılmıştır. 100 bin imama devlet kasasından maaş ödeyen bu devlet, Sünni müslümanların temsilcilerinin dışında bu kasadan hiç kimseye bir kuruş dahi vermemektedir.  

Türk Devleti, hristiyanlığın sembolü olan binlerce yıllık kilise ve manastırlara da hiç bir şekilde saygı göstermemektedir. İznik kentindeki 1600 yıllık Aya Sofya kilisesi Camiye dönüştürüldü. Başbakan Yardımcısı yaptığı yeni açıklamada, Trabzon’daki Aya Sofya kilisesini de camiye dönüştüreceklerini belirtti. Türk devletinin farklı yargı organlarının aracılığı ve uydurma hukuki gerekçeleriyle, Süryani Ortodoks kilisesine ait dünyanın en eski manastırlarından olan Mar Gabriel Manastırının mal ve arazilerine bizzat devlet tarafından el konulmuştur, gaspedilmiştir. Bu ülkede yaşayan Gayrı-müslim halkların çocukları, ders kitaplarında atalarının ‘hain’ olduklarının öğrencilere okutulması dolayısıyla her gün aşağılanmakta ve ayrımcılığa maruz kalmaktadırlar.

İşte, hristiyanlıktan bu derece nefret eden ve hristiyanlığa ait her şeyi topyekün yok eden bu ülkeden, Doğu ve Batı arasında köprü olması nasıl beklenebilir?  Avrupa Birliği (AB) içinde, böyle bir ülkenin barış ve uyum sağlayabilmesi nasıl mümkün olabilir?

  • İsveç Hükümeti, Türkiye’deki hristiyanlığa ait kültür mirasının sistematik bir şekilde yokedilmesini açık bir şekilde protesto etmelidir!
  • İsveç Hükümeti, Türkiye’ye yılda 10 milyar krona varan AB iktisadi yardımının verilmesini derhal durdurmalıdır!
  • İsveç Hükümeti, Türkiye’nin 1915 Soykırımını kabul etmesi için ulusal ve uluslararası arenada Türk Hükümetine baskı uygulamalıdır!
  • Türkiye, 1915 Soykırımını kabul etmeden hiçbir zaman demokratik bir ülke olamaz!

 

Miting Tarihi: 13 Mart Çarşamba 

Yer: İsveç Parlamentosu Önü (Mynttorget)

Saat: 08.30

İsveç Asur/Süryani/Keldani Örgütleri

Daha fazla bilgi için:

Özcan Kaldoyo: 073-262 37 22

Sait Yildiz: 070-796 49 28

Fehmi Barkarmo: 070-498 29 09

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv