Turkisk EU-minister likställer Folkmordet 1915 med onani!

Den 16 januari 2013 hölls ett möte mellan assyriska samt syrianska organisationer i Sverige och den turkiske EU-ministern Egemen Bağış på den turkiska ambassadens residens i Stockholm. Varken assyriska eller syrianska organisationer har kommit ut med någon detaljerad information om detta möte. Det som ändock har läckt ut är att mötet i princip var en uppläxning av de assyriska och syrianska representanterna. Turkiets EU-minister Egemen Bağış likställde, ordagrant genom egna ord, Seyfo – Folkmordet på assyrier/syrianer med tillfredställelsen av att onanera.

Av allt att döma har mötet kommit till efter att turkiska myndigheter tillkallat nämnda organisationer. Av tradition och enligt det inofficiella protokollet mellan Turkiet och assyrierna får de sistnämnda aldrig gehör för sina frågor eller önskemål att hålla liknade möten, i synnerhet när det är en minister som skall närvara vid mötet.

Det som är intressant är varför turkiska myndigheter plötsligt intresserar sig för assyrier/syrianer just nu?

Svaret är lika enkelt som invecklat. Den turkiska makteliten med de intressen den representerar är väldigt besvärade och negativt inställda till assyrierna i Sverige. Orsaken till detta är att assyrierna driver frågan om Seyfo – Folkmordet 1915 i Sveriges riksdag m.m. Som ett resultat av detta har Sveriges riksdag erkänt Seyfo – Folkmordet 1915 på assyrier som ett historiskt faktum. En annan anledning till irritationen är uppmärksamheten kring den Kafka-liknade processen mot S:t Gabriel-Klostret i Turabdin, i Turkiet. Där försöker turkiska myndigheter att konfiskera ett kloster aktivt sedan 300-talet e.kr.

Nämnda möte synes, enligt uppgifter, ha utvecklats till ett möte med en väldigt obehaglig stämning där de assyrisk/syrianska representanterna bokstavligen läxades upp av den turkiske EU-ministern. Assyrier som inte ens existerar i det officiella Turkiet anses vara andra klassens medborgare i landet.

Enligt uppgifter ska Turkiets huvudförhandlare till EU, ministern Egemen Bağış ha fällt följande kommentar under mötets gång genom att vända sig mot riksdagsledamoten Yilmaz Kerimo (s):

– Vad har ni assyrier vunnit med att använda Seyfo-frågan som masturbation och basunera ut det i medier och Sveriges Riksdag? Varför har ni blandat Pontus-greker i frågan?

Efter en stund av tystnad i mötesrummet vänder sig den turkiske ministern mot den turkiske ambassadören Zergün Korutürk och ber om ursäkt för sitt språk då hon är en kvinna och ministern insett att hans ordval varit av synnerligen olämplig karaktär.

Hur ska man tolka den turkiske ministerns beteende?

Det är inte första gången minister Egemen Bağış hånar och förolämpar offren som mördades under Folkmordet 1915. Efter att Schweiz kriminaliserat förnekandet av Folkmordet 1915 har Egemen Bağış demonstrativt rest till Zürich, Schweiz för att offentligt förneka Seyfo – Folkmordet 1915 och därmed på ett oerhört flagrant sätt brutit mot schweizisk lag.

Om en minister som förhandlar om villkoren för Turkiets ansökan till den Europiska Unionen beter sig på detta sätt, ja då kan man inte låta bli att ställa frågan; vad kan vi förväntas oss av resten av Turkiet?

Den 11-13 mars 2013 gör Turkiets president Abdullah Gül sitt första statsbesök någonsin till Sverige. Assyrier planerar att visa sitt missnöje genom att demonstrera vid detta besök.

 

Dikran Ego
dikran.ego@bredband.net

 

Kommentarer
2 svar till “Turkisk EU-minister likställer Folkmordet 1915 med onani!”
  1. Taoro skriver: 178.174.149.23

    Frågan är ju varför man hållit kommentaren hemlig fram till nu? kan bara komma på två orsaker den första är att man försöker täcka upp ministerns misstag och förmildra hans uttalande. Det andra är att man gillar att bli förnedrad och förolämpad men inte vill att någon ska få veta det. Det måste vara den sistnämnda orsaken, varför skulle man annars åka ända till Turkiet för att träffa honom igen? Undrar om han gav dom vad dom ville ha även denna gång…

  2. Josef Ösbek skriver: 88.83.61.29

    Det var jätte dåligt av ars att åka till Turkiet och prata med turkisk regering. Efter en Lyon och lam kan aldrig vara vänner.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv