Besöket till Abdullah Gul, Erdogans tal i Midyat, Syrien

För ett par dagar sedan besökte Turkiets premiärminister Mardin och Midyat. Som vanlig höll Erdogan tal som innehåller broderligbudskap till alla muslimska etniska grupper. I Erdogans värld existerar inte assyrier/syrianer, armenier och greker. En delegation bestående av Assyriska Riksförbundet, Syrianska Riksförbundet i Sverige och från Syrisk Ortodoxa Kyrkans representanter i Istanbul har besökt Turkiets president Abdullah Gül. Vad handlar detta plötsliga besök om? Sista ämnet i programmet är det senaste som händer i Syrien. En bilbomb som riktades att döda George Sabra och Abdullahad Stayfo ingår i Syriens opposition exploderade i gränsen mellan Turkiet och Syrien.

Kommentarer
2 svar till “Besöket till Abdullah Gul, Erdogans tal i Midyat, Syrien”
  1. Attiya skriver: 83.117.225.24

    Thank you for this good analyse of the Turkish policy !!

  2. Ed skriver: 146.247.81.216

    Zeynel Abidin gibi, Soykiirimi inkar eden bir kisinin önculugunde gerceklestirilmis bir ziyaret hayre alamet degil bence.

Skriv en kommentar

Kategori

Arkiv